kavala quarry wire excavation

Η συμβολή της εξορυκτικής βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία

περισσότερα

the mining metallurgical industry of greece commodity review for years 2013 2014

«The mining metallurgical industry of Greece. Commodity review for years 2013-2014».
Author: P. Tzeferis, Mineral Resources: Division of the Ministry Division of Reconstruction of Production, Environment and Energy (YPAPEN)

περισσότερα

gyrw-gyrw-ola

sdi

Να με θυμάσαι
Newsletter
Μην χάσετε την Έκθεση Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος στο Μουσείο Γουλανδρή!!!

60 Ορυκτά πετρώματα σε ειδικές προθήκες μαζί με τα προϊόντα και τις χρήσεις τους παρουσιάζονται στην Έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος» στο Μουσείο Γουλανδρή

Περισσότερα...
 
Βραβεύσεις Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων στην εκδήλωση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της

Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 22/5/2017, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μελών του, επιβράβευσε του νέους που διακρίνονται σε γνώσεις και επιδόσεις που έχουν σχέση με το αντικείμενο της εξορυκτικής βιομηχανίας

Περισσότερα...
 
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων

Συμμετείχαν από πλευράς κυβέρνησης ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ Γ Σταθάκης και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ Κωστής Χατζηδάκης καθώς επίσης και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ Κ. Μπίτσιος .Τη συζήτηση συντόνισε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου κ. Μ. Κωνσταντινίδης ενώ ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΣΜΕ κ. Αθ. Κεφάλας έκλεισε την εκδήλωση .

Περισσότερα...
 
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Θέλει επενδύσεις;

Του κ Μάνθου Κωνσταντινίδη Γενικού Γραμματέα ΣΜΕ

Περισσότερα...
 
Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ αναγνωρίζεται για τη διαχρονική δέσμευσή του στη βιώσιμη ανάπτυξη και εντάσσεται στον δείκτη FTSE4Good Emerging

Στον δείκτη FTSE4Good Emerging Index συμπεριλήφθηκε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, σε αναγνώριση της διαχρονικής δέσμευσής του στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η σειρά δεικτών FTSE4Good έχει σχεδιαστεί για να μετρά την επίδοση των εταιριών που εφαρμόζουν αποτελεσματικές πρακτικές σε σχέση με το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση. O δείκτης FTSE4Good Emerging καλύπτει περισσότερες από 20 αναδυόμενες αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Περισσότερα...
 
ΛΑΡΚΟ Κατασκευή ενός καινοτόμου περιβαλλοντικού έργου

Η ΛΑΡΚΟ, προσηλωμένη στο στόχο της να επιτυγχάνει την καλύτερη δυνατή περιβαλλοντική απόδοση και έχοντας ιεραρχήσει υψηλά τα περιβαλλοντικά της ζητήματα, αναπτύσσει και υλοποιεί ένα σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων και παρεμβάσεων στον τομέα του περιβάλλοντος. Τα έργα αυτά αφορούν στον έλεγχο των ατμοσφαιρικών εκπομπών και την ορθολογική διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων, τα οποία προέρχονται από τη μεταλλουργική κυρίως δραστηριότητά της.

Περισσότερα...
 
Αμπελώνας στη Μήλο, μια καινοτόμος μετα-μεταλλευτική δραστηριότητα της IMERYS

Η IMERYS Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς Ανώνυμη Εταιρία εξορύσσει και επεξεργάζεται μπεντονίτη, περλίτη και ζεόλιθο, παράγοντας εξειδικευμένα προϊόντα για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και αγορών. Η Ελλάδα είναι πρώτη, σε παγκόσμια κλίμακα, στην παραγωγή διαβαθμισμένου περλίτη και πρώτη στην Ευρώπη στην παραγωγή μπεντονίτη.

Περισσότερα...
 
 Έκθεση στο Μουσείο Γουλανδρή «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος» με την υποστήριξη του ΣΜΕ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας διοργανώνει έκθεση με θέμα «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος». Στην προετοιμασία της έκθεσης αυτής, συμμετείχε ενεργά και ο ΣΜΕ με υλικοτεχνική υποστήριξη.

Περισσότερα...
 
Βραβεύτηκε η ΓΕΩΕΛΛΑΣ

Με το βραβείο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ στην κατηγορία «Περιφερειακή Αριστεία – Δυτική Μακεδονία» τίμησε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) την ΓΕΩΕΛΛΑΣ ΑΜΜΑΕ, ως αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελεί στις δύσκολες παρούσες συνθήκες.

Περισσότερα...
 
Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών του συνδέσμου μεταλλευτικών επιχειρήσεων

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του Συνδέσμου μας θα γίνει τη Δευτέρα 22 Μάϊου 2017 στο Ξενοδοχείο Athens Plaza (Βασιλέως Γεωργίου Α’ 2 Σύνταγμα).

Περισσότερα...
 
Ελληνικά μάρμαρα στα ακριβότερα κτίρια της Νέας Υόρκης

Το λευκό ελληνικό μάρμαρο έβαλε τη σφραγίδα του σε πολυτελή κτίρια της Νέας Υόρκης με προμηθεύτρια εταιρεία την «Παυλίδης ΑΕ Μάρμαρα Γρανίτες». Κτήρια όπως αυτό της Bankers’ Trust, όπου στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το περίφημο Four Season Restaurant στο 280 της Park Avenue και το κτήριο 432 Park Avenue Residencies στο Manhattan , είναι χαρακτηριστικά δείγματα της προτίμησης των κατασκευαστών στο λευκό δολομιτικό μάρμαρο της Δράμας και συγκεκριμένα στο προϊόν «ARISTON» της εταιρείας «Παυλίδης ΑΕ Μάρμαρα Γρανίτης».

Περισσότερα...
 
Νέα μέθοδος αποθείωσης καυσαερίων για την εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Μ.Β.Ν.Ε.Ε.» χρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του προγράμματος «LIFE» για το έργο με ακρωνύμιο «LIFEPOSITIVEMgOFGD» και κωδικό έργου «LIFE15 ENVGR000338».

Περισσότερα...
 
Ομιλία του προέδρου της ΔΕΗ με θέμα: "60 χρόνια Λιγνίτης"

Oι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι ακόμη ώριμες ώστε να πάρουν την σκυτάλη απο το λιγνίτη
δηλώνει ο πρόεδρος της επιχείρησης.

Περισσότερα...
 
Τι πιστεύουν οι Ελληνες για τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας;

Την πεποίθηση ότι η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας έχει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (85,9%).

Περισσότερα...
 
Editorial

Αγαπητές φίλες και φίλοι
Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να απευθύνομαι σε σας μέσω του Newsletter που ξεκινάμε να εκδίδουμε και θα είναι συχνά κοντά σας, για να σας ενημερώνουμε για τα Νέα μας, όχι μόνο του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων αλλά και γενικότερα για ότι αφορά στην εξορυκτική βιομηχανία και τις ορυκτές πρώτες ύλες της χώρας μας.

Περισσότερα...