symboli tis exoryktikis biomihanias ekthesi 2015 2017.pdf

Η συμβολή της εξορυκτικής βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία.

'Μελέτη 2015-2017'

περισσότερα

kavala quarry wire excavation

Η συμβολή της εξορυκτικής βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία.

'Μελέτη 2013-2015'

περισσότερα

the mining metallurgical industry of greece commodity review for years 2013 2014

«The mining metallurgical industry of Greece. Commodity review for years 2013-2014».
Author: P. Tzeferis, Mineral Resources: Division of the Ministry Division of Reconstruction of Production, Environment and Energy (YPAPEN)

περισσότερα

gyrw-gyrw-ola

sdi

banner-kmle

banner latomiko nomosxedio

Να με θυμάσαι
Newsletter
Eκπομπές καυσαερίων κινητήρων Diesel (Diesel Exhaust)
Newsletter - Newsletter

Στη λίστα των καρκινογόνων ουσιών οι εκπομπές καυσαερίων από κινητήρες Diesel(Diesel Exhaust) με απόφαση των Ευρωπαϊκών Οργάνων .Κίνδυνος για τον εξορυκτικό κλαδο .Δεν επαρκεί ο χρόνος προσαρμογής της υπόγειας εξορυκτικής δραστηριότητας

Του κ Χρήστου Καβαλόπουλου Γενικού Διευθυντή του ΣΜΕ

Το θέμα αυτό προέκυψε από τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων (Commission, Κοινοβούλιο, Συμβούλιο) να τροποποιήσουν την Οδηγία 2004/37/ΕΕ περί καρκινογόνων ουσιών στο χώρο εργασίας (Carcinogens or Mutagens At Work Directive (CMD), εντάσσοντας κατά προτεραιότητα νέες ουσίες με αντίστοιχα όρια έκθεσης εργαζομένων

Περισσότερα...
 
Προκλήσεις και καλές πρακτικές Αποκατάστασης στα ορυχεία της IMERYS Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς Α.Ε στη Μήλο Δημιουργία και λειτουργία φυτωρίου η πρώτη καινοτόμος ενέργεια για την επίλυση των προβλημάτων αποκατάστασης
Newsletter - Newsletter

του Γεώργιου Πετράκη

Προϊστάμενου Αποκατάστασης Τοπίου

IMERYS GREECE SA

Η Μήλος ένα νησί 151 τ. χιλιομέτρων βρίσκεται στο δυτικό μέρος των Κυκλάδων με πλούσια μεταλλευτική ιστορία που φτάνει στις αρχές την ανθρώπινης ιστορίας . Η εντατικοποίηση της εξόρυξης τις τελευταίες δεκαετίες δημιούργησε την ανάγκη επαναφοράς του φυσικού περιβάλλοντος στους χώρους των ορυχείων για να περιοριστεί η οπτική όχληση .

Περισσότερα...
 
Ανάπτυξη θεματικού πάρκου Λαυρίου για την αξιοποίηση της Μεταλλευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς με στόχο την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Λαυρεωτικής
Newsletter - Newsletter

Του Κωνσταντίνου Σάλτα

Αντιπροέδρου ΣΜΕ

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η μελέτη για την Ανάπτυξη θεματικού πάρκου στο Λαύριο για την αξιοποίηση της Μεταλλευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς με στόχο την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Λαυρεωτικής

Περισσότερα...
 
Η οικοδόμηση ενός νέου κόσμου. Κατασκευασμένου στην Ευρώπη»
Newsletter - Newsletter

Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ορυκτών Πόρων(Eumicon)

Της Kυριακής Τσίχλα
Functions Coordinator
ΣΜΕ

Η πρόσβαση στις πρώτες ύλες, η κυκλική οικονομία, οι νέες τεχνολογίες και οι διαδικασίες που θα διαμορφώσουν το μέλλον μας, η δυνατότητα εξασφάλισης της τεχνογνωσίας για τις μελλοντικές τεχνολογίες, ο ρόλος των ορυκτών πόρων και των ευφυών υλικών και τέλος η διαμόρφωση κατάλληλων πολιτικών, οικονομικών και επιστημονικών συνθηκών, αποτελούν παράγοντες που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ευρωπαϊκής εξορυκτικής βιομηχανίας και την προστιθέμενη αξία της.

Περισσότερα...
 
Δημιουργεί η Χώρα μας τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες για την ανάπτυξη;
Newsletter - Newsletter

Τα τελευταία χρόνια, σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα συν -αντίληψη, οι πάντες συμφωνούν ότι η λύση στο πρόβλημα της οικονομίας μας είναι η περίφημη ανάπτυξη. Αν δε, κάποιος αφελής ρωτήσει τι χρειάζεται για να έρθει επιτέλους αυτή η ανάπτυξη, η λίστα των προαπαιτούμενων είναι ένας ακόμα μεγαλύτερος ύμνος στη εθνική συνεννόηση ….

Του Κώστα Γιατζιτζόγλου

Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΕΩΕΛΛΑΣ

Περισσότερα...
 
Με το ισχύον Νομικό Πλαίσιο είναι δυνατόν οι εξορυκτικές επιχειρήσεις να βρίσκουν στην αγορά αδειούχους χειριστές μηχανημάτων έργου;
Newsletter - Newsletter

Δυσλειτουργίες και ευτράπελα της απόφασης αυτής.

Του Μ. Κωνσταντινίδη γεν. γραμματέα του ΣΜΕ

Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα αναφερθεί στο προβληματικό Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τα θέματα των αδειών χειρισμού των μηχανημάτων έργου και είχα υποσχεθεί να ασχοληθώ με το θέμα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Το ΠΔ 113 ισχύει από τον Οκτώβριο του 2012 και έχει εκδοθεί για να αντικαταστήσει το ΠΔ 31 του 1990 που ίσχυε μέχρι τότε. Στόχος του ήταν όπως αναφέρει ο τίτλος του << Καθορισμός ειδικοτήτων για την επαγγελματική δραστηριότητα του χειρισμού των μηχανημάτων τεχνικών έργων, καθορισμός κριτηρίων για την κατάταξη των μηχανημάτων σε ειδικότητες και ομάδες, καθορισμός επαγγελματικών προσόντων και προϋποθέσεων για την άσκηση της επαγγελματικής αυτής δραστηριότητας από φυσικά πρόσωπα και άλλες ρυθμίσεις

Περισσότερα...
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια ανοιχτή γενική συνέλευση του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος κ Γ. Σταθάκη και των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης κυρίων Κ.Σκρέκα και Ι.Μανιάτη
Newsletter - Newsletter

Το σημαντικό ρόλο για την Εθνική Οικονομία του εξορυκτικού κλάδου επισήμαναν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης και οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης από τη Νέα Δημοκρατία Κώστας Σκρέκας και από το Κίνημα Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ενώ ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, παρουσιάζοντας τμήμα των πρόδρομων συμπερασμάτων από τη μελέτη που έκανε το ΙΟΒΕ ανέφερε ότι η συνολική συμβολή του εξορυκτικού κλάδου στο εγχώριο ΑΕΠ διατηρείται σε επίπεδα άνω του 3,1%.

Περισσότερα...
 
Είκοσι χρόνια Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου Εκδήλωση ιστορικής ανάδρομης και απολογισμού
Newsletter - Newsletter

Εκδήλωση ιστορικής αναδρομής και απολογισμού πραγματοποιήθηκε για τα είκοσι χρονιά του Μεταλλευτικού Μουσείου της Μήλου με την παρουσία πολλών και εκλεκτών προσκεκλημένων τους οποίους καλωσόρισαν η κ. Άννα Βόγλη, Διευθύντρια του ΜΜΜ και ο Διευθυντής Λειτουργιών Μήλου της Imerys Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς κ. Ι Σανούδος, ο οποίος αναφέρθηκε στην υποστήριξη της Εταιρίας στο Μουσείο και στο έργο του όλα αυτά τα χρόνια, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον κ. Μανούσο Καντσό και την κα Βόγλη για τη συμβολή τους.

Περισσότερα...
 
ΓΜΜΑΕ ΛΑΡΚΟ Η συνεισφορά της στη βιομηχανική ανάπτυξη της Ελλάδος
Newsletter - Newsletter

Α. Αποστολίκας

Διευθυντής Γεωλογικών Ερευνών ΓΜΜΑΕ ΛΑΡΚΟ

Περισσότερα...
 
Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας - Επίβλεψη Υγείας
Newsletter - Newsletter

Άρθρο του κ. Μιχάλη Στεφανάκη, Δ/ντή Υγείας, Ασφάλειας & Περιβάλλοντος, Imerys

Περισσότερα...
 
Αθανάσιος Κεφάλας πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων
Newsletter - Newsletter

Διττή εικόνα µε καλές επιδόσεις για τις εξαγωγικές δραστηριότητες του εξορυκτικού κλάδου το 2017 και στασιμότητα ή πτώση για τις δραστηριότητες της εγχώριας αγοράς.

Περισσότερα...
 
Τα Ελληνικά μάρμαρα στο Manhattan
Newsletter - Newsletter

Όταν κάποιοι συζητούν για την αυξητική πορεία της διάθεσης των Ελληνικών μαρμάρων στο εξωτερικό και επικεντρώνονται στην πώληση ογκομαρμάρων σαν πρώτη ύλη χωρίς προστιθέμενη αξία, σκοπίμως ίσως αποσιωπούν την εξ ίσου σημαντική αύξηση της χρήσης τους σε κτίρια ιδιαίτερα υψηλής εμπορικής αξίας ανά τον κόσμο.

Περισσότερα...
 
Ημερίδα «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος: εξορυκτική δραστηριότητα, κοινωνία και περιβάλλον τον 21ο αιώνα»
Newsletter - Newsletter

Με μεγάλη επιτυχία και με μεγαλύτερη από το αναμενόμενο συμμετοχή, από σχολεία της Αττικής και της επαρχίας, πραγματοποιήθηκαν οι Ημερίδες με θέμα «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος: Εξορυκτική δραστηριότητα, κοινωνία και περιβάλλον τον 21ο αιώνα» στο Μουσείο Γουλανδρή που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.

Περισσότερα...
 
Πρωτοφανής υστέρηση στην έρευνα εντοπισμού νέων κοιτασμάτων και αξιολόγησης των Ορυκτών Πρώτων Υλών στην Ελλάδα*
Newsletter - Newsletter

Νικόλαος Σκαρπέλης, Ομότιμος Καθηγητής Κοιτασματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Eνας από τους σημαντικούς άξονες της ολοκληρωμένης Εθνικής Πολιτικής αξιοποίησης των Ορυκτών Πρώτων Υλών, που τέθηκε σε εφαρμογή τον Φεβρουάριο 2012, είναι και η « Έρευνα για ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων».

Περισσότερα...
 
ΠΕΡΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ........
Newsletter - Newsletter

Ο εξορυκτικός κλάδος δεν υπολείπεται καθόλου σε καινοτομία, συγκρινόμενος με τους κλάδους των λεγομένων «τεχνολογιών αιχμής». Αντίθετα μάλιστα, προηγείται μερικών από αυτούς και σε αρκετές περιπτώσεις αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για τα δικά τους καινοτόμα βήματα.

Περισσότερα...
 
Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων στο ξενοδοχείο Athens Plaza στις 30 Μάιου
Newsletter - Newsletter


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Σκρέκας και ο πρώην Υπουργός βουλευτής του Κινήματος της Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης μεταξύ των ομιλητών.

Περισσότερα...
 
Έντονο ενδιαφέρον από σχολεία για την Ημερίδα : «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος: Εξορυκτική δραστηριότητα, κοινωνία και περιβάλλον τον 21ο αιώνα» που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απρίλιου στο Μουσείο Γουλανδρή
Newsletter - Newsletter

Ημερίδα-παρουσίαση με θέμα «Τα ορυκτά και ο άνθρωπος-Εξορυκτική δραστηριότητα και κοινωνία, παράδειγμα μετεξέλιξης για τον 21ο αιώνα», θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου 2018 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

Περισσότερα...
 
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ
Newsletter - Newsletter

Στην Ελλάδα το εργατικό κόστος ανά μονάδα παραγωγής προϊόντος είναι αυξημένο σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες για πολλούς λόγους, όπως παραγωγικότητα και αυξημένες εισφορές για τα ταμεία. Οι περισσότεροι βέβαια μη όντας εξοικειωμένοι με την έννοια της παραγωγικότητας η μη έχοντας γνώση αριθμητικών αποτελεσμάτων άλλων χωρών, συγκρίνουν μόνο τα ποσοστά των εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που καταβάλλονται ανά χώρα και έτσι καταλήγουν στο ότι το εργατικό κόστος είναι αυξημένο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη κατά ένα ποσοστό.

Περισσότερα...
 
Ο ΣΜΕ στηρίξει την προσπάθεια υλοποίησης των αξόνων της πολιτικής για τις ΟΠΥ που εξήγγειλε το Κ.Υ.Σ.ΟΙ.Π
Newsletter - Newsletter

Την ικανοποίηση του για την εξαγγελία πολιτικής «ολοκληρωμένης και βιώσιμης διαχείρισης των Ορυκτών Πρώτων Υλών» εντασσόμενη στο Στρατηγικό Σχεδιασμό από το ΚΥ.ΣΥ.ΟΙ.Π εκφράζει ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων επισημαίνοντας ότι η δυναμική ανάπτυξης του κλάδου και το ότι μπορεί να διπλασιάσει τη συμμετοχή του στο ΑΕΠ, είναι μόνιμη θέση του ΣΜΕ τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα...
 
Του κ Χρήστου Καβαλόπουλου Γενικού Διευθυντή Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων
Newsletter - Newsletter

Το πρόγραμμα «Καλός Οδηγός» έχει ήδη αποσπάσει τρία βραβεία

Περισσότερα...
 
Τεχνικά Επαγγέλματα Βιομηχανίας: Άδειες Χειριστών Μηχανημάτων Έργου
Newsletter - Newsletter

Μια από τις προϋποθέσεις ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας είναι να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας και στο χώρο των τεχνικών επαγγελμάτων της βιομηχανίας.

Περισσότερα...
 
Συνύπαρξη τουρισμού και πρώτων υλών
Newsletter - Newsletter

Ο αρχαίος πολιτισμός όσο και η σημερινή κοινωνική πρόοδος χαρακτηρίζονται από την έντονη και διαχρονική παρουσία των μετάλλων, των ορυκτών και των πετρωμάτων στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Παραδείγματα αποτελεσματικής συνύπαρξης, συνεργασίας και συμπόρευσης εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου και τουριστικής αξιοποίησης του μεταλλευτικού πολιτισμού υπάρχουν πολλά στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Περισσότερα...
 
Το Λατομικό Νομοσχέδιο δεν δικαίωσε πλήρως τις προσδοκίες του εξορυκτικού κλάδου πάρα τις θετικές του πλευρές
Newsletter - Newsletter

 

 

 

Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), όλο το 2017 και μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή στις 15-1-2018, έκανε μία τιτάνια προσπάθεια να πείσει για τις απόψεις του και να περάσει συγκεκριμένες τροποποιήσεις επί των επάλληλων σχεδίων που κατατίθεντο από το ΥΠΕΝ, υπόψη των φορέων, για ανταλλαγή απόψεων.

Περισσότερα...
 
Εναλλακτική χρήση παλαιών μη αποκατεστημένων χώρων εξόρυξης.  
Newsletter - Newsletter

ου Ματθαίου Κωνσταντινίδη
Γεν Γραμματέα του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων

Περισσότερα...
 
Γνωρίζετε ότι:
Newsletter - Newsletter

1.Ένα μέσο αυτοκίνητο χρειάζεται για την κατασκευή του, 1 τόνο μετάλλων και 100-150 κιλά βιομηχανικών ορυκτών;

Περισσότερα...
 
Υπόσχεση ότι οι απόψεις του Συνδέσμου θα μελετηθούν ιδιαίτερα, πριν την τελική έκδοση του Λατομικού Νομοσχέδιου και την κατάθεσή του
Newsletter - Newsletter

Κατατέθηκαν αναλυτικά οι απόψεις του Συνδέσμου μας στην δημόσια διαβούλευση για τη δημιουργία νέου λατομικού νόμου. Δέσμευση του Υπουργείου ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη

Περισσότερα...
 
Περί πίτας, σκύλου και ανάπτυξης
Newsletter - Newsletter

Έστω και όψιμα, ήρθε και στη χώρα μας η αντίληψη ότι το περιβάλλον είναι ένα πολύτιμο κοινό αγαθό και ότι η προστασία του δεν αποτελεί ευγενές χόμπι αλλά αναγκαιότητα και ηθική υποχρέωση προς τις επόμενες γενεές. Αυτά ως προς τη θεωρία βέβαια. Η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Από την εκτοξευόμενη γόπα του προπορευόμενου εποχούμενου θεριακλή μέχρι τις αναρτημένες στον στύλο της ΔΕΗ σκουπιδοσακκούλες και από την αποπνικτική κάπνα των «νέων» τζακιών τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες μέχρι τα άπειρα κονσερβοκούτια στην παραλία τα καλοκαιρινά απομεσήμερα, η εικόνα διαψεύδει την περί βιωσιμότητας θεωρία.

Περισσότερα...
 
ΝΑΙ μπορούν να συμβαδίσουν το Περιβάλλον και η Εξόρυξη φθάνει να...
Newsletter - Newsletter

Περιβάλλον και εξόρυξη είναι έννοιες απολύτως συμβατές και οι πρακτικές που αναδεικνύουν κάτι τέτοιο, οδηγούν στο βασικότερο όλων, την απόκτηση κοινωνικής άδειας και αποδοχής του έργου των εξορυκτικών επιχειρήσεων ανέφερε ο Γεν. Δν/της του ΣΜΕ Χρ. Καβαλόπουλου σε παρουσίαση στο Μουσείο Γουλανδρή

Περισσότερα...
 
Καβάλα-Βραζιλία ενα πλοίο...δρόμος!!!
Newsletter - Newsletter

Η Καβαλα στέλνει χιλιάδες τόνους με ανθρακικό ασβέστιο στην Βραζιλία. Γιορτή για τα εκατό πενήντα καράβια που φόρτωσε η εταιρία Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάδος, από το λιμάνι Φίλιππος Β!

Περισσότερα...
 
Θέματα που ξεκινούν από το λατομικό νομοσχεδιο, την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός, την προστασία του περιβάλλοντος και πως αυτή
Newsletter - Newsletter

Θέματα που ξεκινούν από το λατομικό νομοσχεδιο, την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός ,την προστασία του περιβάλλοντος και πως αυτή επιτυγχάνεται από τις εξορυκτικές επιχειρήσεις ,οι θέσεις εργασίας ,η φορολογία των επιχειρήσεων ο τουρισμός και η εξόρυξη κίνησαν το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων που καλύπτουν τον χώρο του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων και που παραβρέθηκαν στο ετήσιο γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο πρόεδρος κ Αθ. Κεφάλας.

Περισσότερα...
 
Take safety home
Newsletter - Newsletter

Take safety home:Με αυτό το σύνθημα γιορτάσθηκε και φέτος η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ορυκτών και Μεταλλευμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Συμμετοχή της Imerys Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς Α.Ε.

Περισσότερα...
 
Μην χάσετε την Έκθεση Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος στο Μουσείο Γουλανδρή!!!
Newsletter - Newsletter

60 Ορυκτά πετρώματα σε ειδικές προθήκες μαζί με τα προϊόντα και τις χρήσεις τους παρουσιάζονται στην Έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος» στο Μουσείο Γουλανδρή

Περισσότερα...
 
Φορείς αριστείας σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας θέτει σαν βασικό στόχο να αποτελέσουν οι εταιρίες του Σμε το νέο διοικητικό συμβούλιο.
Newsletter - Newsletter

Επανεξελέγη ο κ. Αθανάσιος Κεφάλας πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.

Περισσότερα...
 
Βραβεύσεις Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων στην εκδήλωση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της
Newsletter - Newsletter

Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 22/5/2017, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μελών του, επιβράβευσε του νέους που διακρίνονται σε γνώσεις και επιδόσεις που έχουν σχέση με το αντικείμενο της εξορυκτικής βιομηχανίας

Περισσότερα...
 
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων
Newsletter - Newsletter

Συμμετείχαν από πλευράς κυβέρνησης ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ Γ Σταθάκης και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ Κωστής Χατζηδάκης καθώς επίσης και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ Κ. Μπίτσιος .Τη συζήτηση συντόνισε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου κ. Μ. Κωνσταντινίδης ενώ ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΣΜΕ κ. Αθ. Κεφάλας έκλεισε την εκδήλωση .

Περισσότερα...
 
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Θέλει επενδύσεις;
Newsletter - Newsletter

Του κ Μάνθου Κωνσταντινίδη Γενικού Γραμματέα ΣΜΕ

Περισσότερα...
 
Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ αναγνωρίζεται για τη διαχρονική δέσμευσή του στη βιώσιμη ανάπτυξη και εντάσσεται στον δείκτη FTSE4Good Emerging
Newsletter - Newsletter

Στον δείκτη FTSE4Good Emerging Index συμπεριλήφθηκε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, σε αναγνώριση της διαχρονικής δέσμευσής του στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η σειρά δεικτών FTSE4Good έχει σχεδιαστεί για να μετρά την επίδοση των εταιριών που εφαρμόζουν αποτελεσματικές πρακτικές σε σχέση με το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση. O δείκτης FTSE4Good Emerging καλύπτει περισσότερες από 20 αναδυόμενες αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Περισσότερα...
 
ΛΑΡΚΟ Κατασκευή ενός καινοτόμου περιβαλλοντικού έργου
Newsletter - Newsletter

Η ΛΑΡΚΟ, προσηλωμένη στο στόχο της να επιτυγχάνει την καλύτερη δυνατή περιβαλλοντική απόδοση και έχοντας ιεραρχήσει υψηλά τα περιβαλλοντικά της ζητήματα, αναπτύσσει και υλοποιεί ένα σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων και παρεμβάσεων στον τομέα του περιβάλλοντος. Τα έργα αυτά αφορούν στον έλεγχο των ατμοσφαιρικών εκπομπών και την ορθολογική διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων, τα οποία προέρχονται από τη μεταλλουργική κυρίως δραστηριότητά της.

Περισσότερα...
 
Αμπελώνας στη Μήλο, μια καινοτόμος μετα-μεταλλευτική δραστηριότητα της IMERYS
Newsletter - Newsletter

Η IMERYS Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς Ανώνυμη Εταιρία εξορύσσει και επεξεργάζεται μπεντονίτη, περλίτη και ζεόλιθο, παράγοντας εξειδικευμένα προϊόντα για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και αγορών. Η Ελλάδα είναι πρώτη, σε παγκόσμια κλίμακα, στην παραγωγή διαβαθμισμένου περλίτη και πρώτη στην Ευρώπη στην παραγωγή μπεντονίτη.

Περισσότερα...
 
 Έκθεση στο Μουσείο Γουλανδρή «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος» με την υποστήριξη του ΣΜΕ
Newsletter - Newsletter

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας διοργανώνει έκθεση με θέμα «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος». Στην προετοιμασία της έκθεσης αυτής, συμμετείχε ενεργά και ο ΣΜΕ με υλικοτεχνική υποστήριξη.

Περισσότερα...
 
Βραβεύτηκε η ΓΕΩΕΛΛΑΣ
Newsletter - Newsletter

Με το βραβείο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ στην κατηγορία «Περιφερειακή Αριστεία – Δυτική Μακεδονία» τίμησε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) την ΓΕΩΕΛΛΑΣ ΑΜΜΑΕ, ως αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελεί στις δύσκολες παρούσες συνθήκες.

Περισσότερα...
 
Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών του συνδέσμου μεταλλευτικών επιχειρήσεων
Newsletter - Newsletter

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του Συνδέσμου μας θα γίνει τη Δευτέρα 22 Μάϊου 2017 στο Ξενοδοχείο Athens Plaza (Βασιλέως Γεωργίου Α’ 2 Σύνταγμα).

Περισσότερα...
 
Newsletter - Newsletter
Περισσότερα...
 
Ελληνικά μάρμαρα στα ακριβότερα κτίρια της Νέας Υόρκης
Newsletter - Newsletter

Το λευκό ελληνικό μάρμαρο έβαλε τη σφραγίδα του σε πολυτελή κτίρια της Νέας Υόρκης με προμηθεύτρια εταιρεία την «Παυλίδης ΑΕ Μάρμαρα Γρανίτες». Κτήρια όπως αυτό της Bankers’ Trust, όπου στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το περίφημο Four Season Restaurant στο 280 της Park Avenue και το κτήριο 432 Park Avenue Residencies στο Manhattan , είναι χαρακτηριστικά δείγματα της προτίμησης των κατασκευαστών στο λευκό δολομιτικό μάρμαρο της Δράμας και συγκεκριμένα στο προϊόν «ARISTON» της εταιρείας «Παυλίδης ΑΕ Μάρμαρα Γρανίτης».

Περισσότερα...
 
Νέα μέθοδος αποθείωσης καυσαερίων για την εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ
Newsletter - Newsletter

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Μ.Β.Ν.Ε.Ε.» χρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του προγράμματος «LIFE» για το έργο με ακρωνύμιο «LIFEPOSITIVEMgOFGD» και κωδικό έργου «LIFE15 ENVGR000338».

Περισσότερα...
 
Ομιλία του προέδρου της ΔΕΗ με θέμα: "60 χρόνια Λιγνίτης"
Newsletter - Newsletter

Oι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι ακόμη ώριμες ώστε να πάρουν την σκυτάλη απο το λιγνίτη
δηλώνει ο πρόεδρος της επιχείρησης.

Περισσότερα...
 
Τι πιστεύουν οι Ελληνες για τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας;
Newsletter - Newsletter

Την πεποίθηση ότι η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας έχει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (85,9%).

Περισσότερα...
 
Editorial
Newsletter - Newsletter

Αγαπητές φίλες και φίλοι
Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να απευθύνομαι σε σας μέσω του Newsletter που ξεκινάμε να εκδίδουμε και θα είναι συχνά κοντά σας, για να σας ενημερώνουμε για τα Νέα μας, όχι μόνο του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων αλλά και γενικότερα για ότι αφορά στην εξορυκτική βιομηχανία και τις ορυκτές πρώτες ύλες της χώρας μας.

Περισσότερα...