Η Imerys κερδίζει το βραβείο IMA-Europe 2018 για το Imergard™ WP

Imergard λέγεται το καινοτόμο προϊόν που κατασκευάστηκε από την εταιρία Imerys έχει βάση τον περλίτη και καταπολεμά την ελονοσία

Το προϊόν αυτό είναι ένα εντομοκτόνο με μηχανικό τρόπο δράσης, το οποίο είναι μη χημικό και μη τοξικό, όντας ταυτόχρονα ανθεκτικό και ταχείας δράσης. Εφαρμόζεται ως σκόνη διαβροχής με τη χρήση τυποποιημένου εξοπλισμού IRS (εσωτερικού υπολειμματικού ψεκασμού) με ψεκασμό σε τοίχους. Το προϊόν προσκολλάται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους, παρέχοντας μακροχρόνιο έλεγχο των κουνουπιών. Η επαφή του με τα κουνούπια έχει ως αποτέλεσμα τη στατική μεταφορά σωματιδίων Imergard™ WP, τα οποία απορροφούν το προστατευτικό λιπιδικό στρώμα που είναι απαραίτητο για την επιβίωσή τους. Ως αποτέλεσμα, τα κουνούπια αφυδατώνονται. Ο συγκεκριμένος τρόπος δράσης έχει ως αποτέλεσμα να μην αποκτούν ανοσία τα κουνούπια έναντι του Imergard™ WP, καθιστώντας το ισχυρό συμπληρωματικό ενεργό μέσο σε οποιοδήποτε ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης κουνουπιών.

Ετησίως, σχεδόν 450.000 άνθρωποι πεθαίνουν από ελονοσία, συμπεριλαμβανομένων 290.000 παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών. Αν και τα παραδοσιακά χημικά εντομοκτόνα έχουν συμβάλλει τα τελευταία χρόνια στη μείωση του αριθμού των θανάτων, τα κουνούπια αποκτούν ανθεκτικότητα σε αυτές τις τεχνικές διαχείρισης. Έχοντας αυτό υπόψη, η ομάδα καινοτομίας της Imerys ανέπτυξε ένα βραβευμένο προϊόν που θα μπορούσε να βοηθήσει τον Όμιλο Imerys να εισχωρήσει σε έναν αυστηρά ελεγχόμενο τομέα, φέρνοντας μία νέα λύση σε ένα σημαντικό θέμα δημόσιας υγείας της Υποσαχάριας Αφρικής. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δηλώσει ότι ύστερα από μία πρωτοφανή επιτυχία στον έλεγχο της ελονοσίας τα προηγούμενα χρόνια, η πρόοδος έχει πλέον σταματήσει. Η Imerys θεωρεί ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση του πληθυσμού, στην αστικοποίηση των τροπικών αναπτυσσόμενων χωρών και στην κλιματική αλλαγή, οι οποίες οδηγούν στην αύξηση της ανθεκτικότητας των κουνουπιών στις παραδοσιακές μεθόδους.

To Imergard™ WP, έχει επιλεγεί για προπιστοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και εν αναμονή της ολοκλήρωσης της εννεάμηνης Φάσης III δοκιμής πεδίου, προγραμματίζεται να τεθεί σε εμπορική κυκλοφορία στις αρχές του 2019.

Η Imerys για τρίτη συνεχόμενη φορά (2014, 2016 και 2018), πήρε το βραβείο IMA-Europe για τη συνεισφορά της στην καινοτομία και συγκεκριμένα για το Imergard™ WP.

Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός περλίτη παγκοσμίως με το 25% της συνολικής παράγωγης που το 2017 έφτασε τους 690.000 τόνους.