Από τις χειρότερες ειδήσεις κάθε χρόνο, ακόμη και από τις πρώτες κιόλας ημέρες του καλοκαιριού, είναι το ξέσπασμα κάποιας δασικής πυρκαγιάς. Δυστυχώς, η χώρα μας συγκαταλέγεται στις χώρες που φλέγονται κάθε χρόνο με τραγικές συνέπειες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα χρόνο πριν, στις 23 Ιουλίου 2018, την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι και τον θάνατο 102 συνανθρώπων μας, ή παλαιότερα τον Αύγουστο 2007 με την πυρκαγιά στη Ηλεία με τα 63 θύματα.

Αυτό που δυστυχώς δεν είναι γνωστό σε όλους, είναι τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε όχι μόνο για να προλάβουμε μία πυρκαγιά, αλλά και πώς να την αντιμετωπίσουμε στο αστικό περιβάλλον και όχι μόνο.

Για αυτό το λόγο, η Imerys ανέλαβε την διοργάνωση εκδήλωσης σχετικά με την πυρασφάλεια στο σπίτι ή/και στην εξοχική κατοικία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου 2019 και διοργανώθηκε από το τμήμα Υ&Α των εγκαταστάσεων της Imerys στην Κηφισιά σε συνεργασία με το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας), με ομιλητές  τον κ. Χάλαρη Μιχάλη, Αξιωματικό Πυροσβεστικού Σώματος – Δρ. Χημικού, Ειδικού Εμπειρογνώμονα της ΕΕ για θέματα Πολιτικής Προστασίας και  την κα. Γεωργιάδου Εύη, Δρ. Χημικό Μηχανικό, Τομέας Έρευνας & Ανάπτυξης ΕΛΙΝΥΑΕ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν υπάλληλοι της Imerys, οι οικογένειές και οι φίλοι τους, καθώς οι εργαζόμενοι στο Μύρτιλλο. Οι συμμετέχοντες απέκτησαν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σχετικά με την πυρασφάλεια, την εκκένωση έκτακτης ανάγκης, τα προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα και τον ασφαλή χρήση των πυροσβεστήρων και των πυροσβεστικών κουβερτών. Λύθηκαν απορίες και συζητήθηκαν θέματα εκκένωσης χώρου από άτομα με σωματικές αναπηρίες, ηλικιωμένων και μικρών παιδιών.

Παράλληλα, ετοιμάστηκε από την εταιρία και διανεμήθηκε ένα 12-σελίδο βιβλιαράκι “Ας μιλήσουμε για την πυρασφάλεια στο σπίτι” με συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε είτε για να αποφύγουμε, είτε να αντιμετωπίσουμε πυρκαγιά στην κουζίνα, στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, στους υπαίθριους χώρους και στις εξοχικές κατοικίες καθώς και για τους κινδύνους πυρκαγιάς από το τζάκι, τα κεριά και το κάπνισμα.

Η Imerys πρόσφερε επίσης από μια κουβέρτα πυρασφάλειας σε όλους τους συμμετέχοντες με την ευχή να μην χρειαστεί να την χρησιμοποιήσουν ποτέ!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Myrtillo Café που αποτελεί μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) με σκοπό την ένταξη ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας. Το 90% των εργαζομένων του ανήκει στις ευάλωτες ομάδες (άτομα με αναπηρίες) και ήταν χαρά της Imerys να στηρίξει τους στόχους του Myrtillo για ακόμη μία φορά, συνειδητοποιώντας πόσο σπουδαία δουλειά μπορούν να προσφέρουν οι ευπαθείς ομάδες και πόσο αξιοποιήσιμα είναι τα ιδιαίτερα χαρίσματά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη εκδήλωση μπορείτε να απευθυνθείτε στη κυρία Ήλια Μπαρδάνη, Imerys PM EMEA EHSQ Executive, ilia.bardani@imerys.com