Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 22/5/2017, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μελών του, επιβράβευσε του νέους που διακρίνονται σε γνώσεις και επιδόσεις που έχουν σχέση με το αντικείμενο της εξορυκτικής βιομηχανίας.

Τα βραβεία επέδωσε ο Υπουργός ΠΕΝ κ Γ Σταθάκης που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής στην Εκδήλωση. Οι βραβευθέντες είναι o κ Γιώργος Οικονόμου που πρώτευσε στη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών Μηχανικών ΕΜΠ, με βαθμό διπλώματος 9,26.

Ο Σύνδεσμος κάθε χρόνο βραβεύει τον πρώτο σε βαθμολογία αποφοίτησης σπουδαστή μεταξύ των σπουδαστών της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών Μηχανικών ΕΜΠ και του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η ΣΤ’ τάξη του 15ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών που συμμετείχε στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Ρομποτικής με θέμα «Εφαρμογή Ρομποτικής στην αξιοποίηση πρώτων υλών. Τα ορυχεία του μέλλοντος» .Ιδιαίτερα την αντιπροσωπευτική ομάδα των παιδιών που παρουσίασαν το project στον πανελλήνιο διαγωνισμό και συγκεκριμένα τους μαθητές και μαθήτριες: Παυλή Μιχαήλ, Γράνσα Γεώργιο, Πέππα Ιωάννη, Σφυρικλά Πασχαλιά, Στεργιάδη Αφροδίτη, Βέρρου Ιωάννα. Αναμνηστική πλακέτα επιδόθηκε στη διευθύντρια του σχολείου κα Σ. Τσεκιτσίδου και την εκπαιδευτικό πληροφορικής του σχολείου κα Σ. Καραμπέκη

Η σχολική ομάδα του 26ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας που συμμετείχε επίσης στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Ρομποτικής με θέμα «Εφαρμογή Ρομποτικής στα μεταλλεία, στα συστήματα φόρτωσης-αποκομιδής μεταλλεύματος» αποτελούμενη από τους μαθητές Κοκκινογούλη Αντώνιο, Κοκκινογούλη Στέφανο, Ποτηρόπουλο Γεώργιο, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους (Πληροφορικού) κας Ε. Φατούρου

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο ΣΜΕ σε συνεργασία με την εταιρεία – μέλος «Δελφοί-Δίστομον ΑΕ» του ομίλου «Μυτιληναίος» οργάνωσε Την μετάβαση των μαθητών και των δύο σχολείων, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, στην Ιτέα Φωκίδας όπου και φιλοξενήθηκαν από την Εταιρεία. Την επομένη επακολούθησε επίσκεψη όλων των συμμετεχόντων στο υπόγειο μεταλλείο βωξίτη της «Δελφοί-Δίστομον Α.Ε.» και στη συνέχεια επίσκεψη στο μεταλλευτικό μουσείο «Vagonetto».

Η Εκπαιδευτική κοινότητα δήλωσε ότι από την επίσκεψη αυτή αποκόμισε πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.