Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Σκρέκας και ο πρώην Υπουργός βουλευτής του Κινήματος της Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης μεταξύ των ομιλητών.

Το ΔΣ του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων αποφάσισε τη σύγκλιση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μελών του την Τετάρτη 30 Μάϊου 2018 στο Ξενοδοχείο Athens Plaza (Βασιλέως Γεωργίου Α’ 2 Σύνταγμα).

Η φετινή Γενική Συνέλευση θα έχει δύο μέρη: ένα διαδικαστικό απολογιστικό και ένα δεύτερο μέρος, όπου θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Ο εξορυκτικός κλάδος μοχλός ανάπτυξης της χώρας».

Στο τέλος της εκδήλωσης, θα γίνει Βράβευση των δύο πρώτων σε βαθμολογία αποφοίτησης σπουδαστών της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών Μηχανικών ΕΜΠ και του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Επίσης, απονομή επαίνου στη σχολική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Παλαιόκαστρου Σάμου που συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής 2018 με θέμα «Εξόρυξη πρώτων υλών στον πλανήτη Άρη» και στη σχολική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα που πρώτευσε στο διαγωνισμό του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, με θέμα «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ Γ Σταθάκης ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας κ Κώστας Σκρέκας και ο βουλευτής του Κινήματος της Αλλαγής κ Γιάννης Μανιάτης θα είναι μεταξύ των ομιλητών.

Επίσης, θα γίνει Παρουσίαση από τον Γεν. Δ/ντή του ΙΟΒΕ κ. Ν. Βέττα των οικονομικών στοιχείων του κλάδου από την επικαιροποιημένη μελέτη του ΙΟΒΕ.

Πρόγραμμα
13:30-14:00 Προσέλευση
14:00-14:05 Εισαγωγή από τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΣΜΕ
14:05-14:15 Εισήγηση του κ. Αθανάσιου Κεφάλα, Προέδρου του ΣΜΕ
14:15-14:30 Παρουσίαση του Καθηγητή κ. Νίκου Βέττα, Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ: Eπικαιροποίηση της μελέτης «Η συμβολή της εξορυκτικής βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία»
14:30-14:45 Ομιλία του κ. Γιώργου Σταθάκη, Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας
14:45-15:00 Ομιλία του κ. Κώστα Σκρέκα, Βουλευτή ΠΕ Τρικάλων & Υπεύθυνου του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην Υπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας
15:00-15:15 Ομιλία του Καθηγητή κ. Γιάννη Μανιάτη, Βουλευτή Αργολίδας της ΔΗ.ΣΥ, πρώην Υπουργού Υ.ΠΕ.Κ.Α.
15:15-15:30 Βραβεύσεις αριστευσάντων αποφοίτων της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών Μηχανικών του ΕΜΠ και του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης
Απονομή επαίνων στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου Σάμου και στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα

Θα ακολουθήσει Cocktail.