Επανεξελέγη ο κ. Αθανάσιος Κεφάλας πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.

Οι προοπτικές του εξορυκτικού κλάδου για το 2017 είναι γενικώς θετικές καθώς εκτιμάται ότι στα μέταλλα θα υπάρξει σταθερότητα ή άνοδος τιμών, ενώ τα αδρανή υλικά αναμένεται να κινηθούν σε αντίστοιχα επίπεδα με το 2016.

Τα παραπάνω ανέφερε στην κλειστή γενική συνέλευση του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων ο επανεκλεγείς πρόεδρος κ. Αθανάσιος Κεφάλας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τους κύριους στόχους του Συνδέσμου για το 2017, που είναι:

να συνεχίσει και να διευρύνει τις δράσεις επικοινωνίας με σκοπό την αποτελεσματική πληροφόρηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον κλάδο και τα χαρακτηριστικά του
και να συνδράμει καταλυτικά στην ταχεία ανάπτυξη ενός πλήρους και συνεκτικού νομοθετικού πλαισίου για τη δημιουργία νέων και την ανάπτυξη υφιστάμενων εξορυκτικών δραστηριοτήτων.

Τέλος για τον κ. Κεφάλα βασικός στόχος είναι η εκπόνηση και προώθηση προς ψήφιση νέου Λατομικού Κώδικα και η εκπόνηση Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις ΟΠΥ.

Το νέο ΔΣ του Συνδέσμου απαρτίζουν εκτός από τον κ. Αθ. Κεφάλα που επανεξελέγη πρόεδρος και εκπροσωπεί τον ΌμιλοIMERYS ,Αθανάσιος Αποστολίκας εταιρία Λάρκο, Θόδωρος Αποστολόπουλος Μάρμαρα Παυλίδη ,Παντελής Βετούλας Ελληνικοί Λευκόλιθοι, Κώστας Γιατζιτζόγλου Γεωελλας, Δημήτρης Δημητριάδης Ελληνικός Χρυσός, Αντώνης Κατσιφός Τσιμέντα Χάλυψ, Όλγα Κουρίδου ΔΕΗ, Ματθαίος Κωνσταντινίδης Δελφοί Δίστομο, Γιώργος Μίχος ΗΡΑΚΛΗΣ Ομιλος Εταιριων μελος του Ομιλου LafargeHolcim, Κωνσταντίνος Σάλτας ΤΙΤΑΝ, Φώτης Στεφανής Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάδος και Ελευθέριος Φαίδρος Μάρμαρα Διονύσου.