Του κ. Θεόδωρου Αποστολόπουλου
Εμπορικού Διευθυντού της ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ
Μέλους του Δ.Σ. του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων

Εξάγοντας «γνώση / know how » και «σχεδιασμό / design » είναι πιθανώς τα υψηλότερης απόδοσης προϊόντα με ελάχιστο άμεσο κόστος για μία Εθνική Οικονομία. «Γνώση» και «σχεδιασμός» μπορεί όμως να προσφερθεί από όλους στην Διεθνή αγορά.

Ούτε οι υπηρεσίες, ούτε η συναρμολόγηση εξαρτημάτων, μηδέ η μεταποίηση εισαγόμενων πρώτων υλών,  παράγουν πλούτο για αυτή, παρά μόνο δημιουργούν εσωτερική κυκλοφορία του χρήματος, εκτός εάν επανεξαχθούν με συνήθως μικρό περιθώριο κέρδους.

Εξάγοντας όμως προϊόντα που προσφέρονται σαν ορυκτός πλούτος από το έδαφος και το υπέδαφος μίας χώρας είναι ίσως το πλέον προσοδοφόρο για την οικονομία της.

Είναι καθαρά θέμα στρατηγικών αποφάσεων ενός κράτους, αντί να δημιουργεί δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες αδειοδοτήσεων και ελέγχων που τρέφουν το εγώ του, να προωθήσει τα προϊόντα των πλουτοπαραγωγικών πηγών του σαν μοναδικά προϊόντα στην Διεθνή Αγορά.

Δεν θα γίνει αυτό ο Πωλητής. Υπάρχουν άλλοι που έχουν το Ταλέντο να το κάνουν.

Οι κυβερνήσεις υπάρχουν για να προστατεύουν τα κοινά συμφέροντα, το περιβάλλον αλλά και τους επενδυτές. Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα άλλο από το να ελέγχουν την εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών. Οι σύγχρονοι κανόνες των σοβαρών επιχειρήσεων ακολουθούν το ρητό « είναι οικονομία χρόνου και χρήματος να ακολουθείς τους κανόνες ».

Την τελευταία δεκαετία της οικονομικής δυσανεξίας, ελάχιστα προϊόντα έδειξαν συνεχή, σταθερή και ενίοτε αλματώδη ανάπτυξη τόσο σε ποσότητα όσο και σε αξία. Τα Ελληνικά Μάρμαρα είναι ένα από αυτά. Με αύξηση εξαγωγών κατά 20% σε ποσότητα κάθε χρόνο και 25% αύξηση σε αξία. Και επειδή τα λατομεία εξόρυξης μαρμάρων δεν είναι στο κέντρο των πόλεων, είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό το εύρος και το μέγεθος των παράπλευρων ωφελειών αυτών των αριθμών όταν προέρχονται από απομακρυσμένες περιοχές με σημαντικούς δείκτες ανεργίας.

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια, συνεχής προσπάθεια, πολλά έξοδα ταξιδιών και αμέτρητες εργατοώρες, ώστε να πείσουμε τις αγορές ότι είμαστε οι καλύτεροι, οι πλέον αξιόπιστοι, με ιδιαίτερη φροντίδα στις απαιτήσεις του κάθε πελάτη έχοντας στα χέρια μας τα καλύτερα φυσικά προϊόντα.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ελληνικές Επιχειρήσεις έχουν καταφέρει την τελευταία δεκαετία να έχουν προμηθεύσει με τα μάρμαρα της πατρίδας μας πολλές δεκάδες έργων στις πλέον απαιτητικές αγορές των Η.Π.Α., της Κίνας, του Hong Kong, της Σιγκαπούρης , της Μαλαισίας, της Κορέας, της Ιαπωνίας, των Ινδιών, του Dubai, του Abu Dhabi, του Qatar, της Σαουδικής Αραβίας. Αξιοσημείωτη η επιτυχία και σε άλλες αγορές που είναι ευαίσθητες στην τιμή του προϊόντος όπως η Βραζιλία και το Μεξικό, η Τυνησία και η Αλγερία εκτοπίζοντας παραδοσιακούς προμηθευτές αυτών των αγορών από την Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία κ.α.

Είναι η μοναδικότητα του Λευκού Ελληνικού Μαρμάρου που παράγεται από τα σπλάχνα αυτού του τόπου, με ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια, με σύγχρονες μεθόδους εκμετάλλευσης φιλικές προς το κοίτασμα, το περιβάλλον, τον εργαζόμενο. Αυτή την μοναδικότητα κάναμε εργαλείο Marketing και πέτυχε.

Έχουμε πολλά μοναδικά υλικά σε αυτή την χώρα ώστε να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε με ασφάλεια τα οικονομικά διλήμματα και πειραματισμούς που μας προέκυψαν. Νικέλιο, Βωξίτης, Αλουμίνα, Λευκόλιθος, Κίσσηρης, Χρυσός, Μαγνησία, Μπετονίτης, Περλίτης, Ολιβίνης, Χουντίτης, Ποζολάνη, Αταπουγλίτης και άλλα.

Αυτά πρέπει να παράξουμε και να πουλήσουμε στις Διεθνείς Αγορές.

Αυτή είναι η Ιδέα . Μοναδικά Ορυκτά από μια Μοναδική Χώρα.

Το παρόν κείμενο και περιεχόμενο απηχεί σε προσωπικές απόψεις του αρθρογράφου.