Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΩΕΛΛΑΣ, Κωνσταντίνος Γιαζιτζόγλου αναλαμβάνει την θέση

Με πρωταρχικό διακύβευμα την ανάπτυξη με απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος, η Ελληνική εξορυκτική βιομηχανία είναι έτοιμη να προσφέρει τις απαραίτητες πρώτες ύλες με το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Στις εκλογές που διεξήχθησαν στον Σύνδεσμό Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων εκτός του κ Γιαζιτζόγλου εξελέγησαν οι κκ Δ Δημητριάδης και Κ Ασημακόπουλος ως αντιπρόεδροι Φώτης Στεφανής ως Γενικός Γραμματέας ,Δ.Λιανός αναπληρωτης Γεν Γραμματέας, Π. Βετούλας ταμίας Αγ Καλογεράκος αναπληρωτής ταμίας και μέλη η κυρία Σισυ Μπούρα και οι , Δ. Μετικάνης ,Η. Ρηγόπουλος ,Γ. Καραβελάκης Χ. Τζιμοπουλος και Σ Τζιντζος.

Στην σύντομη ομιλία του ο Νέος πρόεδρος του ΣΜΕ επισήμανε οτι

«Πρωταρχική προτεραιότητα του Συνδέσμου είναι να παρουσιάσουμε στην Ελληνική κοινωνία την πραγματική εικόνα του κλάδου. Να αναδείξουμε τις αρχές βιωσιμότητας που έχει υιοθετήσει εδώ και χρόνια . Να προβάλλουμε το περιβαλλοντικό όφελος από την εξόρυξη που γίνεται με βάση τους αυστηρότατους κανόνες της ΕΕ, σε σχέση με τις εναλλακτικές πηγές προμήθειας α υλών. Και κυρίως, να προτείνουμε στους νέους και τις νέες μια επαγγελματική σταδιοδρομία με εξαιρετικό επιστημονικό και τεχνολογικό ενδιαφέρον, άριστες προοπτικές και ουσιαστική συνεισφορά στην διαμόρφωση της ποιότητας του μέλλοντος τους.

Από τα μέταλλα του Λαυρίου και του Παγγαίου και τα μάρμαρα της Πεντέλης, μέχρι και τον λιγνίτη της Μεγαλόπολης και της Πτολεμαΐδας, τα ορυκτά συμβάλλουν ουσιαστικά στην θετική πορεία του Ελληνισμού, τα τελευταία δυόμιση χιλιάδες χρόνια. Εκτιμώντας δε τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας σε πρώτες ύλες, είναι βέβαιο ότι θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στο μέλλον.

Η εξόρυξη αναπτύσσει και αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής, προσφέρει στην οικονομική ανάπτυξη και την γεωπολιτική σταθερότητα, στηρίζει την απασχόληση στην περιφέρεια με θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και συμβάλλει ουσιαστικά την πράσινη μετάβαση και την κυκλική οικονομία προσφέροντας τις απαραίτητες πρώτες ύλες με την μικρότερη δυνατή όχληση.

Δυστυχώς στη χώρα μας, όπως και σε αρκετές χώρες της δύσης, η εξόρυξη αδικείται στην συνείδηση των πολιτών, λόγω στερεοτύπων.

Με πρωταρχικό διακυβευμα την ανάπτυξη με απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος, η Ελληνική εξορυκτική βιομηχανία είναι έτοιμη να προσφέρει τις απαραίτητες πρώτες ύλες με το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Είμαστε βέβαιοι ότι η πολιτεία θα βρεθεί δίπλα μας ώστε να επιλυθούν διάφορα χρονίζοντα ζητήματα που επιβραδύνουν την αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου που λέγεται Ορυκτές Πρώτες Ύλες. Ο χρόνος που ενδεχομένως χάθηκε, μπορεί να ξανακερδηθεί. Το νέο ΔΣ του ΣΜΕ θα ξεκινήσει άμεσα να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε ο νέος πρόεδρος.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑΖΙΤΖΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Imperial College of London και στο INSEAD

Εργάσθηκε σε ανώτατες διευθυντικές θέσεις στην βιομηχανία τροφίμων από το 1989 έως το 2012.

Από το 2012 είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας βιομηχανικών ορυκτών ΓΕΩΕΛΛΑΣ ΑΜΜΑΕ, η οποία αξιοποιεί το μεγαλύτερο κοίτασμα Ατταπουλγίτη επι Ευρωπαϊκού εδάφους.

Έχει διατελέσει μέλος ΔΣ διαφόρων ΑΕ και φορέων (ΕΒΕΑ, ΕΕΔΕ, ΕΙΔΙΠ, ΣΠΕΕ, ΣΜΕ) της AVEC (Brussels) και της European Food Safety Authority.

Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Γερμανικά.

Πηγή: businessnews.gr