Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων τίμησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών κ. Κωνσταντίνο Σάλτα για την δεκαπενταετή συνεισφορά του στο Σύνδεσμο και τη πολύχρονη παρουσία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του.

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την 4/11/2019 ο Σύνδεσμος μας παρέθεσε δείπνο και τίμησε τον εκλεκτό συνάδελφο κ. Κ. Σάλτα για την πολύχρονη συνεισφορά του στην εξορυκτική βιομηχανία της χώρας και στη συλλογική της έκφραση, το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.

Παρουσιάζοντας την τιμητική πλακέτα ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αθανάσιος Κεφάλας έπλεξε το εγκώμιο του μέχρι πρότινος αντιπροέδρου  του Διοικητικού Συμβουλίου, τον ευχαρίστησε για την προσφορά του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Ο κ. Κεφάλας  επισήμανε  ότι «είχαμε πάντα  μια καλή συνεργασία»  με τον πρόεδρο της  ΕΑΓΜΕ  και  τόνισε ότι «ο Κώστας  ο Σάλτας ήταν η φωνή της σύνεσης και ο οδηγός μετριοφροσύνης γι’ αυτά που πετυχαίναμε στο Σύνδεσμο»

Από την πλευρά του ο κ. Σάλτας τόνισε ότι «τα χρόνια της συμμετοχής μου στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΜΕ ήταν χρόνια άψογης συνεργασίας, και να πω πραγματικά ότι τώρα που είμαι λίγο πιο μακριά, νιώθω συγκινημένος που συνεργάστηκα με την ελίτ της της εξορυκτικής βιομηχανίας. Είστε εσείς όλοι που ηγείστε αυτής της προόδου αυτής, της προκοπής, γι’ αυτό και λέμε ότι είμαστε στο 3% του ΑΕΠ, το οποίο υπήρξε στην καθημερινότητα και δεν το καταλαβαίναμε. Όταν είσαι πιο απομακρυσμένος, καταλαβαίνεις με ποιους ανθρώπους συνεργάζεσαι, τι απογείωση είναι. Αυτό είναι η μεγαλύτερη τιμή για εμένα, που έχω συνεργαστεί με όλους αυτούς τους συναδέλφους. Νιώθω ότι κάνουμε πολλά πράγματα με τις παρεμβάσεις μας και πραγματικά βοηθούμε τον κλάδο σε πολλά επίπεδα»

Ο Κωνσταντίνος Σάλτας αποφοίτησε από το Λύκειο Μεγάρων και εισήχθη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών Μηχανικών από την οποία αποφοίτησε το 1972. Ξεκίνησε τη καριέρα του από το Συγκρότημα Σκαλιστήρη και το 1993 προσλήφθηκε στον Όμιλο Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ όπου εργάστηκε μέχρι τον Ιούνιο του 2019. Πρωτοήρθε στον Σύνδεσμο εκπροσωπώντας τον Ομιλο ΤΙΤΑΝ το 2004, και από το 2007 μέχρι τον Μάιο του 2019 εκλέγονταν συνεχώς στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΜΕ, έχοντας τη θέση του αντιπροέδρου και συμβάλλοντας ενεργά στην διαμόρφωση και υπεράσπιση των θέσεων του.