Project Description

Οι εταιρείες του Συνδέσμου «ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΑΕ», «ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΧΑΛΥΨ», «LAFARGE BETON», «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ», «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (IMG)», «ΛΑΡΣΙΝΟΣ ΑΕ», όπως και τα λατομεία τροφοδοσίας των εργοστασίων τσιμέντου της «ΑΓΕΤ», «ΤΙΤΑΝ» και «ΧΑΛΥΨ», το 2017 παρήγαγαν ασβεστολιθικά προϊόντα, είτε ως δομικά υλικά προς εμπορεία, είτε ως πρώτη ύλη για παραγωγή τσιμέντου, 21.000.000 τον. περίπου.

Η συνολική παραγωγή σε εθνικό επίπεδο, εκτιμάται ότι ανήλθε σε 40 εκ. τον. Στην εσωτερική αγορά το 2017, η απορρόφηση δομικών υλικών ήταν χαμηλή. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η ζήτηση τσιμέντου στην Ελλάδα εκτιμάται ότι το 2017 κινήθηκε στα επίπεδα του 1960.

Στη συνέχεια, περιγράφουμε συνοπτικά την επιχειρηματική και παραγωγική δραστηριότητα των εταιρειών μελών του ΣΜΕ το 2015, που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο αυτό και κατ’ επέκταση στον κλάδο του τσιμέντου.

Industrial Minerals of Greece S.A.
Διαβάστε Περισσότερα
Ελληνικά Λατομεία
Διαβάστε Περισσότερα
Λαρσινός Α.Ε.
Διαβάστε Περισσότερα
Lafarge
Διαβάστε Περισσότερα
Ιντερμπετόν Δομικά Υλικά Α.Ε.
Διαβάστε Περισσότερα
Όμιλος Τιτάν
Διαβάστε Περισσότερα
Χάλυψ Δοµικά Υλικά Α.Ε.
Διαβάστε Περισσότερα