Του κ Ηλια Ρηγόπουλου, CEO της Stone Group

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιατί DEI; Γιατί μία πολιτική για τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την συμπερίληψη; Οι απαντήσεις είναι πολλές και καλύπτουν διάφορες οπτικές, ωστόσο η πρώτη απάντηση που έρχεται στο μυαλό είναι «γιατί είμαστε όλοι διαφορετικοί» και γιατί αυτή η διαφορετικότητα αποτελεί αστείρευτη πηγή δημιουργικότητας και εξέλιξης.

Στο πλαίσιο ενός οράματος που στοχεύει σε ένα φανταστικό εργασιακό περιβάλλον και μίας οργανωσιακής κουλτούρας που κέντρο της έχει τον άνθρωπο, η πολιτική για την διαφορετικότητα, την ισότητα και την συμπερίληψη είναι αυτονόητα επιβεβλημένη καθώς κάθε μία από αυτές τις έννοιες σχετίζονται στενά με το σύστημα αξιών της εταιρείας μας. Η εφαρμογή μία τέτοιας στρατηγικής στον εργασιακό μας χώρο μας υπαγορεύεται από την θέλησή μας να συνδράμουμε στη βελτίωση αυτού του κομματιού της κοινωνίας που διολισθαίνει σε  προκαταλήψεις και φόβους και οδηγεί σε διακρίσεις και περιθωριοποίηση ανθρώπων.

Για εμάς η αποδοχή κάθε διαφορετικότητας,  η συμπερίληψη  και η παροχή ίσων ευκαιριών είναι αυτά που δημιουργούν τις προϋποθέσεις  για την εξάλειψη των διακρίσεων, την κατάργηση των στερεοτύπων και την ενδυνάμωση όλων των φωνών. Και η δέσμευσή μας είναι η διασφάλιση ενός περιβάλλοντος όπου όλοι θα αντιμετωπίζονται με σεβασμό και θα νιώθουν ευπρόσδεκτοι. Ενός περιβάλλοντος που οι άνθρωποι και οι ιδέες τους δε θα περνούν απαρατήρητοι αλλά αντιθέτως θα βρίσκουν γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στη δημιουργία ενός πρωτοπόρου εταιρικού περιβάλλοντος.

Στην Stone Group International η αγάπη μας για το διαφορετικό χρωματίζει τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα και τελικά χρωματίζει τον κόσμο. Και αυτή η αγάπη είναι ευθύνη, διαμορφώνει τις επιλογές μας.

Με βάση ένα συγκεκριμένο και ευρύ πρόγραμμα δράσεων που εμπλέκει όλους τους εργαζόμενους και που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και συνακόλουθη δραστηριοποίησή τους πάνω σε ζητήματα  DEI, η εταιρεία μας χαράσσει τη διαδρομή της προς ένα πλήρως συμπεριληπτικό και ασφαλές περιβάλλον που θα καλλιεργεί καθημερινά την αίσθηση του «ανήκειν» στους ανθρώπους της.

«Ελάτε όλοι να χαράξουμε μια διαδρομή προσωπικής εξέλιξης με σκοπό να χτίσουμε ένα φανταστικό εργασιακό περιβάλλον μακριά από προκαταλήψεις και αποκλεισμούς που θα προσφέρει ασφάλεια και ίσες ευκαιρίες και θα αγκαλιάζει με σεβασμό τον κάθε μοναδικό άνθρωπο.»