Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων: 100 Χρόνια Συνεισφοράς στη Βιώσιμη Αξιοποίηση Των Ορυκτών Πόρων

 

Α. Σδούκου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος «Τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο σήμερα αναγνωρίζεται πλέον η σημασία της μεταλλευτικής έρευνας και της εξόρυξης για την πράσινη μετάβαση αλλά και για την γενικότερη ευημερία της κοινωνίας, όπως εδώ και χρόνια επισημαίνει ο ΣΜΕ»

 

Κ. Γιαζιτζόγλου, Πρόεδρος ΣΜΕ «Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στα στερεότυπα να αποκλείουν τις γυναίκες από την εξόρυξη και να στερούν τον κλάδο μας από το 50% των ταλέντων»

Με τη συμπλήρωση των πρώτων 100 χρόνων λειτουργίας του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, τα μέλη του έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερηφάνεια για την ουσιαστική συνεισφορά του κλάδου στην εθνική οικονομία και μάλιστα σε ιδιαίτερα δύσκολες περιόδους.

Με την αιγίδα του ΥΠΕΝ, της Euromines και της UEPG άρχισαν οι ανοικτές εκδηλώσεις για το «2024 Έτος Ορυκτών Πόρων» στις οποίες θα παρουσιαστεί  η συνεισφορά του Συνδέσμου στη Βιώσιμη Αξιοποίηση των Ορυκτών Πόρων και  θα συζητηθεί το αύριο της εξορυκτικής βιομηχανίας.

Η  σημερινή,  πρώτη από τις έξη τέτοιες εκδηλώσεις έχει τίτλο :

Η εξόρυξη είναι (και) γένους θηλυκού ,

η οποία συνδιοργανώθηκε από τον ΣΜΕ και την Εθνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών στις εγκαταστάσεις της δεύτερης.

____________________________________________________________________

 «Εκ μέρους της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών της ΕΑΓΜΕ, της μετεξέλιξης του ιστορικού ΙΓΜΕ, χαιρετίζω την επέτειο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων συνεχούς λειτουργίας του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, αισθανόμενος τιμή και υπερηφάνεια που τον υπηρέτησα επί 12 συναπτά χρόνια από την θέση του Αντιπροέδρου» είπε ανοίγοντας την εκδήλωση ο κος Κ. Σάλτας , Πρόεδρος της ΕΑΓΜΕ, και συνέχισε:

«Βίους παράλληλους διανύουν ΣΜΕ και ΕΑΓΜΕ/ΙΓΜΕ σε μία κοινή προσπάθεια αξιοποίησης του Ορυκτού Πλούτου της Πατρίδας μας. Μυθικά ονόματα θα έλεγα επιστημόνων της Γεωλογίας και της Μεταλλευτικής και από τις δύο πλευρές ΙΓΜΕ και ΣΜΕ έθεσαν τις βάσεις, οι μεν της Γεωλογικής Έρευνας για εντοπισμό μεταλλευμάτων, οι δε της αξιοποίησης αυτών των ερευνών μέσω των τολμηρών επιχειρηματιών της εποχής που δημιούργησαν τις πρώτες μεταλλευτικές επιχειρήσεις.

Εύχομαι ο νέος αιώνας που ανατέλλει για τον ΣΜΕ να συνεχίσει ανοδικά το δημιουργικό έργο του της ανάπτυξης της Εξορυκτικής Βιομηχανίας»

είπε κλείνοντας ο Πρόεδρος της ΕΑΓΜΕ.

Από δεξιά, Κ. Γιαζιτζόγλου, Πρόεδρος ΣΜΕ, Κ. Σάλτας, Πρόεδρος ΕΑΓΜΕ, Α. Κεφάλας, Πρόεδρος ΟΕ «Έτους Ορυκτών Πόρων»

___________________________________________________________________

«Τα ορυκτά  είναι παντού γύρω μας και βρίσκονται στην αρχή της αλυσίδας αξίας για τα περισσότερα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στη καθημερινότητά μας, ενώ  η ενεργειακή μετάβαση, η μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, οι πράσινες και νέες τεχνολογίες είναι όλες δραστηριότητες εντάσεως ζήτησης ορυκτών!

Με την ανατολή του δεύτερου αιώνα δραστηριοποίησης μας, οι Ελληνικές εξορυκτικές επιχειρήσεις, αξιοποιώντας τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές, εγγυώνται την παραγωγή ορυκτών πρώτων υλών με το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, είναι έτοιμες να ανταποκριθούν τις προκλήσεις του μέλλοντος για πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη και να προσφέρουν σ την Ευρώπη τις κρίσιμες αλλά και τις χρήσιμες πρώτες ύλες που απαιτούνται.»

ανέφερε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής 100 Χρόνων κ Αθανάσιος Κεφάλας, ο οποίος παρουσίασε το πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων.

 

Προλογίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΣΜΕ κος Κ. Γιαζιτζόγλου είπε μεταξύ των άλλων :

«Υπάρχουν δυο  διαφορετικές πλευρές του προβλήματος για τη μη συμμετοχή των γυναικών στην εξόρυξη. Η πρώτη έχει να κάνει με τις πολύ λίγες γυναίκες που ακολουθούν τεχνικά επαγγέλματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα πάντα (εργαλεία, μηχανήματα, θέσεις εργασίας) να είναι σχεδιασμένα για άνδρες. Όλοι μας γνωρίζουμε πόσο ρόλο παίζει σε αυτές τις περιπτώσεις η εργονομία τόσο στις επιδόσεις όσο και στις αποδόσεις.

Η δεύτερη πλευρά του προβλήματος έχει να κάνει με τις εξίσου λίγες γυναίκες που φθάνουν ψηλά σε διοικητικές ιεραρχίες, ανεξαρτήτως κλάδου. Αυτό εν μέρει οφείλεται και στο και στο γεγονός ότι θεωρείται αποδεκτό οι άνδρες να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο στην οικογένεια από ότι οι γυναίκες. Το ζητούμενο σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είναι να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και στην προσωπική ζωή και για τα δυο φύλα, ώστε να είναι εξίσου παρόντα και στους δύο ρόλους.»

 

«Τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο σήμερα αναγνωρίζεται πλέον η σημασία της μεταλλευτικής έρευνας και της εξόρυξης για την πράσινη μετάβαση αλλά και για την γενικότερη ευημερία της κοινωνίας, όπως εδώ και χρόνια επισημαίνει ο ΣΜΕ»

είπε η  υφυπουργός Περιβάλλοντος κα Α. Σδούκου, απευθυνόμενη στα στελέχη του εξορυκτικού κλάδου.

«Ο τόπος μας ανέκαθεν διέθετε σημαντικό ορυκτό πλούτο» ανέφερε σχετικά, προσθέτοντας ότι «η εξόρυξη ανέκαθεν συνοδευόταν από έντονη ανθρώπινη δραστηριότητα».

«Είναι γεγονός ότι τα  προηγούμενα χρόνια οι Ορυκτές Πρώτες Ύλες  δεν βρισκόντουσαν στο προσκήνιο, διότι τις θεωρούσαμε ως κάτι δεδομένο.  Σήμερα αυτό έχει αλλάξει, με αποτέλεσμα  οι προοπτικές για τον εξορυκτικό κλάδο παγκοσμίως, ευρωπαϊκά αλλά και στην Ελλάδα είναι πολύ πιο θετικές » δήλωσε, σημειώνοντας πως η ΕΕ έχει κατανοήσει τη σημασία των κρίσιμων και στρατηγικών πρώτων υλών και γίνονται κινήσεις για αυτό που χαρακτήρισε ως «μείωση της υπερβολικής εξάρτησης από τρίτες χώρες».

 

Από αριστερά Κ. Αδάμ, Κ. Χατζηλαζάρου, Ι. Χαϊδά, Σ. Μπούρα, Η. Μπαρδάνη, Ε. Βαγκλή και Π. Γκρίτζαλη

Σταχυολογώντας μερικές από τις τοποθετήσεις των  ομιλητριών του πάνελ, γυναικών με σημαντικές θέσεις στην εξόρυξη:

Σ’ ότι αφορά στη γυναίκα στην πολιτική αλλά και στην ιεραρχία, έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα. Έχει πολύ δρόμο ακόμα η ισότιμη συμμετοχή της. Μερικά από τα σημαντικότερα εμπόδια περιλαμβάνουν πολιτιστικά και κοινωνικά πρότυπα, ανησυχίες για την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια, ζητήματα ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, διακρίσεις και προκαταλήψεις.

Τα προβλήματα και οι προκλήσεις στην εξορυκτική βιομηχανία που είναι κατ ’εξοχήν ανδροκρατούμενος εργασιακός χώρος, αντιμετωπίζονται από την εργαζόμενη γυναίκα, εστιάζοντας στη θετική σκέψη και μετατρέποντας τις προκλήσεις σε στόχους. Η γνώση είναι δύναμη σε αυτό.

H συμμετοχή των γυναικών επαγγελματιών στο χώρο της βιομηχανίας και ειδικότερα της εξορυκτικής βιομηχανίας, εξακολουθεί να υστερεί αυτής των αντρών, παρότι οι επιχειρήσεις έχουν πλέον ευαισθητοποιηθεί σε αυτό το θέμα και έχουν κινητοποιηθεί ανάλογα. Σήμερα, η βιομηχανία αναγνωρίζει την αξία της ποικιλομορφίας και προάγει πρωτοβουλίες για ισότητα, δημιουργώντας ένα πιο ανοιχτό και ευνοϊκό περιβάλλον για τις εργαζόμενες γυναίκες.

Η γυναίκα για να αναγνωριστεί ως επαγγελματίας και επιστήμονας και να γίνει αποδεκτή από τους συναδέλφους, προϊσταμένους ή υφισταμένους, ήταν πάντα ένα στοίχημα. Με  πολλή επιμονή, υπομονή, και αγάπη για το αντικείμενο της δουλειάς της, και εμπιστοσύνη στις ικανότητες της βρίσκει σταδιακά την θέση που της αρμόζει.

Πρέπει να υιοθετηθούν πολιτικές μηδενικής ανοχής σε κάθε είδους διάκριση, προώθηση κουλτούρας συμπερίληψης και διασφάλιση ίσης αμοιβής για ίση εργασία, δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος και συνθηκών εργασίας, παροχή ευκαιριών εξέλιξης και ανάπτυξης καριέρας.

Εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις και ανάγκη για τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών και μεταχείρισης στην εξορυκτική βιομηχανία.

Για να καταστεί πιο ελκυστικός ο τομέας αυτός για τις γυναίκες, θα πρέπει να υπάρχουν ισότιμες ευκαιρίες ανέλιξης, ευέλικτες πολιτικές εργασίας και νομικά πλαίσια που να προάγουν την ισότητα των φύλων. Η υποστήριξη της πολυμορφίας ενισχύει την προοπτική μιας ισόρροπης και βιώσιμης βιομηχανίας εξόρυξης, που ευνοεί την συμμετοχή και την επιτυχία των γυναικών στον κλάδο.

Επίσης, μπορεί να αυξήσει την ελκυστικότητά του, δίνοντας έμφαση στην επαγγελματική κατάρτιση των γυναικών, ιδιαίτερα στις σημερινές τεχνολογικές προκλήσεις. Στην ένταξη της γυναίκας στην εξορυκτική βιομηχανία, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και εκσυγχρονισμού της παραγωγικής διαδικασίας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, έχουμε ήδη καλές πρακτικές όπως η εφαρμογή νέων καινοτόμων τεχνολογιών σε σχέση με τη λειτουργία μηχανημάτων στις υπόγειες εκμεταλλεύσεις και σε σχέση με τη βελτιστοποίηση των συνθηκών εργασίας σε αυτά. Το ίδιο ισχύει και στον τομέα του μαρμάρου, όπου η υπόγεια εξόρυξή του με νέες τεχνολογίες αλλάζει πλήρως τη φύση της εργασίας που εθεωρείτο εδώ και δεκαετίες ανδρική υπόθεση .

Ελκυστικό παράδειγμα για την ένταξη γυναικών στην εξόρυξη, μπορεί να αποτελέσει η ανάληψη ηγετικών θέσεων από αυτές.

Η γνώση και ενημέρωση του ευρύτερου κοινού σε σχέση με τις νέες συνθήκες εργασίας των εξορυκτικών έργων, μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερη προσέλκυση γυναικών στο χώρο της παραγωγής.

Σ’ ότι αφορά στην εκπαίδευση, επί συνόλου ετησίως 530-550 εγγεγραμμένων σπουδαστών στη σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών, το ποσοστό των γυναικών κυμαίνεται μεταξύ 25-30%.

Διαπιστώνεται και από το χώρο της εκπαίδευσης ότι ο αριθμός των γυναικών που κατέχουν θέσεις ευθύνης στον κλάδο των Ορυκτών Πρώτων Υλών, μεγαλώνει συνέχεια. Σε τομείς όπως Περιβάλλον, Ανθρώπινο Δυναμικό, Ποιοτικός Έλεγχος, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, το γυναικείο φύλο έχουν την πλειοψηφία.

Τέλος σημειώνεται ότι η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε θέσης ευθύνης αποτελεί έναν από τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν τεθεί από τον ΟΗΕ (Gender Equality).